
تحریف تورات و انجیل از دیدگاه قرآن (تعداد بازديد: 2,543)
|
مسیحیان هلنی (تعداد بازديد: 2,619)
|
اولویت با ایرانی بودن است یا اسلامی بودن؟ اولویت ایران یا اسلام (تعداد بازديد: 3,005)
|
کوروش کبیر یا ذوالقرنین قرآن مجید چه کسی است؟ کوروش کبیر یا ذوالقرنین قرآن مجید (تعداد بازديد: 4,284)
|
اديان جديد (تعداد بازديد: 2,297)
|
مطالعات اديان جديد (تعداد بازديد: 2,258)
|
ولادت و عروج مسیح
ارسال شده توسط elmkhah در تاریخ 4. دی 1396 - 15:29خداوند در آیه 59 سوره «آل عمران» به خوبى پاسخ این سؤال را داده است.
«مثل عیسى نزد خدا همچون مثل آدم است که او را از خاک آفرید، سپس به او فرمود: موجود باش، او نیز بلافاصله موجود شد» (إنَّ مَثَلَ عیسى عِندَاللهِ کَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُراب ثُمَّ قَالُ لَهُ کُنْ فَیَکُونَ).
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 2889 مرتبه
واژه شهید در مسیحیت
ارسال شده توسط elmkhah در تاریخ 14. آذر 1396 - 6:24واژه «martyr » به معني «شهيد» در طول تاريخ مسيحيت به كار برده شده است و به معناي كشته شدن در راه عقيده مي باشد. بديهي است كه مسيحيان نيز مانند هر امت و قومي، شهداي فراواني از زمان حواريون تا عصر حاضر دارند. ژوستين شهيد، از جمله آباء كليسا در قرن دوم ميلادي مي باشد كه به دليل امتناع از تقديم قرباني براي خدايان رومي حدود سال 165 دستگير و محاكمه و پذيراي مرگ در راه ايمانش شد.
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 2735 مرتبه
علل شكل گيرى فرقه ها
ارسال شده توسط mn012 در تاریخ 8. شهریور 1395 - 7:45تقريبا تمامى اديان در درون خود، فرقه ها، شاخه ها و گرايش هاى گوناگون و متفاوتى دارند. اين مسئله علل مختلفى دارد كه برخى از آنها عبارتند از:
1. ضعف فكرى
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 3161 مرتبه
برترى اسلام نسبت به سایر ادیان
ارسال شده توسط mn012 در تاریخ 31. مرداد 1395 - 7:31دين مبين اسلام از جهات مختلفى بر شريعت هاى پيامبران پيشين و آنچه امروزه به نام اديان مختلف خوانده مى شود، امتياز دارد. بسيارى از اين امتيازات از سوى انديشمندان و متفكران غيرمسلمان، مورد تأكيد قرار گرفته است.
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 3120 مرتبه
دفتر سی و یکم پرسشها و پاسخهای دانشجویی - شیعه و اهل سنت
شیعه و اهل سنت
شیعه در لغت بر دو معنا اطلاق میشود، یکی توافق و هماهنگی دو یا چند نفر بر مطلبی، و دیگری، پیروی کردن فردی یا گروهی، از فرد یا گروهی دیگر؛ ابن منظور در لسان العرب میگوید: «الشیعه القوم الذین تجتمعوا علی امر، و کل قوم اجتمعوا علی أمر فهم شیعه، و کل قوم أمرهم واحد یتبع بعضهم رأی بعض هم شیع»
فصل اول - شیعه و اهلبیت | فصل دوم - اهل سنت و دیدگاه ها | فصل سوم - سنت پیامبر(ص) و تفاوتها
فصل چهارم - آداب و فرهنگها | فصل پنجم - زیارت و شفاعت | فصل ششم - احکام
فصل هفتم - موضع گیری
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 1222 مرتبه
بهشت غیرمسلمانان
ارسال شده توسط پرسمان در تاریخ 18. اردیبهشت 1395 - 22:22پاسخ اجمالي:
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 3444 مرتبه
دین پیامبر اسلام قبل از بعثت
ارسال شده توسط پرسمان در تاریخ 14. اردیبهشت 1395 - 5:38پاسخ اجمالي: بى شك پيغمبر گرامى اسلام (ص) قبل از بعثت، يكتاپرست و از هر نوع شرك پاك بود و هرگز بر بت سجده نكرد.
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 3118 مرتبه
حقانيت شيعه
ارسال شده توسط alireza در تاریخ 12. اسفند 1394 - 22:43اختلاف اساسي اهل سنّت واقعي (شيعه) و اهل سنّت رايج ، در بحث خلافت رسول خدا (ص) مي باشد كه چنين كسي را متكلّمين هر دو مذهب ، امام مي گويند. پس در چنين موردي كه هر دو گروه ، استدلالاتي بر ادّعاي خود دارند بايد سراغ عقل رفت و از عقل خواست كه بين اين استدلالها قضاوت عادلانه كند.
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 3208 مرتبه
عبادت يهودیان و مسيحیان
ارسال شده توسط alireza در تاریخ 9. اسفند 1394 - 0:01در تمام اديان الهي دستور العمل هاي بندگي و عبادت خداوند، كه به آنها احكام يا شرعيّات گفته مي شود وجود دارد، هر چند از حيث كيفيّت و كميّت متفاوت بوده اند. و از جمله آن احكام، نماز است كه از قوانين شرعي اديان الهي محسوب مي شوند . امّا در رابطه با چگونگي و كميّت نماز و روزه در دين يهود و مسيحيت بايد گفت: نماز مسيحيان به دعا نزديك تر است تا به مجموعه اى از اعمال.
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 3279 مرتبه
شاخص هاي حقانيت
ارسال شده توسط alireza در تاریخ 5. اسفند 1394 - 2:25شاخص هاى اساسى حقانيت يك دين چهار چيز است:
1. بنياد الهى اصل الهى بودن يك دين از راه هاى زير قابل بررسى است:
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 2787 مرتبه
تفاوت شيعيان و اهل سنت
ارسال شده توسط alireza در تاریخ 1. اسفند 1394 - 1:16سني و شيعه در اصل اعتقاد به توحيد و نبوت و معاد و قرآن و كعبه و وجوب نماز و روزه و زكات و بقيه فروع دين و در بسياري از احكام و محرمات مانند حرمت قمار و شراب و دروغ و غيبت و... وحدت نظر دارند. اما در مسائل جزئي و امور عبادي مانند نحوه وضو گرفتن، نحوه نماز خواندن و...اختلاف نظر دارند كه همه به مبناي كلامي واعتقادي بر مي گردد .
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 3040 مرتبه
نماز اهل سنت و شیعه
ارسال شده توسط alireza در تاریخ 29. بهمن 1394 - 4:25براي روشن شدن مطلب به اين نكات توجه كنيد:يكي از مهمترين اختلافاتي كه بين شيعه و اهل سنت در نحوه نماز خواندن وجود دارد در باز و بسته بودن دست در حين نماز است در اين رابطه بايد گفت كه نمازي كه شيعيان مي خوانند كاملا شبيه نمازي است كه پيامبر گرامي اسلام (صلي الله عليه و آله ) مي خواند و به اين مطلب حتي در كتب معروف اهل سنت هم اذعان شده است. براي نمونه به اين مورد توجه كنيد:
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 2701 مرتبه
معرفی شیعه
ارسال شده توسط alireza در تاریخ 27. بهمن 1394 - 15:17معناي شيعه:
قبل از هر چيز لازم است مختصري شيعه را تعريف كنيم و ببينيم شيعه به چه معناست؟ واژه شيعه در لغت به معناي پيرو است و از نظر كلامي و اعتقادي , شيعه به كسي گفته مي شود كه اولين خليفه و جانشين پيامبر(ص) را علي (ع) بداند. شيعه بودن بعد از مسلمان بودن است. مسلمان, يعني كسي كه اصل توحيد معتقد است و شيعه, يعني كسي كه علاوه بر اعتقاد به توحيد، به اصل ولايت نيز اعتقاد دارد.
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 2132 مرتبه
دين حق است يا تكليف؟!
ارسال شده توسط alireza در تاریخ 26. بهمن 1394 - 6:14در ابتدا لازم است چند واژه تعريف شود:
الف: تعريف دين:
تعريف دين هر چند ساده به نظر مي رسد ولي با دقت در آن مي توان متوجه شد كه بسيار كار مشكلي است. يرچادالياده مي گويد: «هيچ كلمه اي غير دين نباشد كه همواره و آشكارا خيلي صاف و ساده به كار رود، ولي در واقع نمايان گر نگرش هايي باشد كه نه فقط بسيار متفاوت اند، بلكه گاه مانعه الجمع اند»
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 2488 مرتبه
تفاوت اسلام و مسيحيت
ارسال شده توسط alireza در تاریخ 18. بهمن 1394 - 1:45حقيقت همه اديان توحيدى - كه پيامبران الهى مروج و مبلغ آن بوده اند - يكى است و بر اصول اعتقادى يگانه - كه از جانب خداوند متعال بيان شده - استوار است.
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 2297 مرتبه
پیامبری زرتشت
ارسال شده توسط alireza در تاریخ 15. بهمن 1394 - 3:15مشهور است كه زرتشت پيامبر بوده است ؛ امّا دليلي قانع كننده در اين باب وجود ندارد. نام وي در هيچ كتاب آسماني يا در گفتار هيچ انسان معصومي به عنوان پيامبر ذكر نشده و دلائل تاريخي متقني نيز وجود ندارد كه وي پيامبر بوده باشد. در اين كه او ادّعاي نبوّت داشته شواهدي وجود دارد ؛ امّا در اين كه در ادّعاي خود صادق بوده دليلي در دست نيست.
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 2328 مرتبه
فراوانی ادیان
ارسال شده توسط alireza در تاریخ 12. بهمن 1394 - 3:21با توجّه به آيات قرآن، خداوند متعال يقيناً غير از اسلام دين ديگري نيز نازل نكرده است؟! از منظر قرآن، دين تمام انبياء يكي آن هم اسلام بوده؛ يعني دين يكي است و همه ي انبياء نيز آمده اند براي ابلاغ و حفظ و تبيين همان دين. لذا اگر امروزه صدها دين وجود دارد، اينها را خدا نازل نكرده بلكه همه را بشر ساخته است. مثلاً هندوها ابداً دين خودشان را دين نازل شده از سوي خدا نمي دانند.
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 1855 مرتبه
مقدسات هندوها و مقدسات مسلمانان
ارسال شده توسط alireza در تاریخ 7. بهمن 1394 - 22:36پاسخ اجمالي:
در تمام اديان مي توان مصاديقي براي شفا يابي پيدا نمود. لكن توجّه شود كه شفا يابي يك شخص، دليل بر درستي عقيده ي او نيست؛ بلكه صرفاً دليل است بر دلشكستگي او و عنايت خدا به وي. همان گونه كه رسيدن روزي عادي از طرف خداي رزّاق به كفّار، دليل بر اين نيست كه خداوند متعال آنها را تأييد مي كند.
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 1892 مرتبه
قیامت پیروان ادیان
ارسال شده توسط alireza در تاریخ 6. بهمن 1394 - 10:17یکی از پیش فرضهای دکتر سها در کتاب «نقد قرآن» آن است که پیامبر اسلام(ص) و قرآن کریم به علوم تجربی (اعم از علوم طبیعی و انسانی) توجه نکردهاند. و ریشه این عدم توجه را نیز عدم اطلاع از علوم تجربی میداند.
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 1773 مرتبه
خواندن تورات و سایر کتب ادیان
ارسال شده توسط elmkhah2 در تاریخ 24. آذر 1394 - 11:25برای کسانی که مطالب حق و باطل آنرا تشخیص میدهند، اشکالی ندارد. در غیر این صورت، اگر احتمال انحراف عقیده داشته باشد، جایز نیست.
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
برای کسانی که مطالب حق و باطل آن را تشخیص میدهند، اشکال ندارد. در غیر این صورت اگر خوف خطر مذهب و یا انحراف عقیده برایش داشته باشد جایز نیست.
- اضافه کردن دیدگاه جدید
- مطالعه بیشتر
- بازدید: 1965 مرتبه